Контакти
Малко повече за Вили

violeta-nikolovaВиолета се присъединява към екипа на Института за прогресивно образование в началото на 2014 година със силна мотивация за промяна на образователната система в България към адекватна на изискванията на съвременното общество. Бързо намира мястото си сред екипа професионалисти, като заема важна роля в сплотяването му и постепенно поема организационни и координаторски функции на всички нива и етапи от реализирането на основния проект на ИПО с финансов грант от фондация Америка за България – JUMP Math.

Виолета завършва магистърска степен по Автоматизация в Технически университет, София. През годините трупа опит като заема координаторски и ръководни позиции в търговски дружества с разнообразни предмети на дейност, сред които Стандарт нюз, Булсатком, Вива-Инженеринг.

В ИПО Виолета успява да разгърне голяма гама от умения и допринася за стабилността на екипа при настъпилите структурни и оганизационни промени. През последната година задълбочава интересите си в областта на финансово управление на НПО, с цел осигуряване на добър анализ и финансова стабилност. Отговаря за административните и финансови дейности, бюджети, одити, отчетност на различни нива, договори с парньори, взаимодействие между различните проекти и др.

От началото на 2016 г. участва активно в реализирането на една от целите на ИПО – изграждане на нов модел общностно училище, за да може да се приложат в свободна автономна среда всички добри образователни практики и натрупаният опит от досегашната работа на сдружението и неговите съмишленици. В реализирането на този проект се преодоляват редица препятствия от най-различен характер, като резултатът от усилията и отдадеността на екипа е Частно начално училище „Прогресивно образование“, което успешно отвори врати през септември 2016 г. с над 65 ученици.

В свободното си време Виолета се занимава с аржентинско танго, като понякога залата на ИПО става домакин на танго семинари, практики и милонги.