Warning: getimagesize(/home/prog5zt4/public_html/wp-content/uploadshttps://www.progresivno.org/wp-content/uploads/2017/05/Оля-БНР.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prog5zt4/public_html/wp-content/themes/Total/framework/classes/image-resize.php on line 103
Оля  БНР

JUMP Math като иновативна система за преподаване на математика

Какво прави JUMP Math алтернативна и иновативна система за преподаване на математика – това разказа Олга Траянова, мениджър професионално развитие на учители, в интервю по програма Христо Ботев на БНР.

В интервюто можете да чуете какво означава абревиатурата в името и какви послания носи то, както и по какво се различава системата от традиционните методики.

“Това, което наистина е магическо –  изгражда се невероятна среда за учене, в която децата се чувстват сигурни. Учителят създава окуражаваща среда, където всяко дете се чувства успешно – това е един от основните принципи на JUMP Math.”

Децата получават позитивна обратна връзка, а материалът се поднася на много малки стъпки – т.е. за да се стигне до по-сложните концепции, първо се затвърждават базовите познания, заедно с много повторения и упражнения в класната стая – това създава чувство за увереност и не предизвиква страх от математиката.

Тук можете да чуете какво разказа Олга за системата и за резултатите, постигнати с JUMP Math: